Skip to content

Boldog Sándor István életútja és mártírhalála büszkévé tehet valamennyi szolnokit. A kommunizmus gyűlölete, s egy vérbíró kegyetlensége megölte őt, de emlékét örökre megőrizzük!

HALOTTAK NAPI MEGEMLÉKEZÉSRE tisztelettel várjuk a lakosságot 2020. november 1. napján 15 órakor a rákóczifalvai temető ravatalozója mellett. Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a vírushelyzetre való tekintettel minden hozzátartozó legyen szíves maszkot viselni és tartsa a megfelelő távolságot.

Az Operatív Törzs még május 5-én döntött arról, hogy a 200 fő feletti idősotthonok számára biztosítanak non-invazív lélegeztetőgépeket. Ezek a rendkívül egyszerűen kezelhető berendezések a fokozottan fulladó betegek számára nyújtanak átmeneti, de olykor életmentő segítséget, néhány órára javítják a beteg oxigenizációját, akár átmeneti légzészavart is megoldva a mentők kiérkezéséig.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc örökérvényű nemzeti kiállás volt a szabadság mellett, a mi feladatunk pedig az, hogy többé ne legyünk olyan helyzetben, amelyben a szabadságukat bárki elveheti, nem engedhetjük meg, hogy a kommunizmus eszméi újra teret nyerjenek mindennapi életünkben - mondta Gulyás Gergely pénteken, amikor a köztársasági elnök megbízásából állami kitüntetéseket adott át.

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Nógrád valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye polgárőreit köszöntöttük a városháza dísztermében. Köszönet hazánk valamennyi polgárőrének önkéntes munkájáért!

Már olimpiai kvótát érő helyen áll a világranglistán a szolnoki dzsúdós, Özbas Szofi! A mindössze 19 éves lány bronzérmes lett a budapesti Grand Slam-en, ezzel lépett az olimpiai szereplés felé egy nagyot.

Lakatos István, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának vezetője "Jászfényszaru Díszpolgára" elismerésben részesült! A jászsági születésű, a térségért szívvel-lélekkel, mindig elkötelezetten dolgozó kollégánk Jászfényszaru város mai ünnepségén vette át a díjat, ahol több egyéb helyi elismerést is átadtak. Szívből gratulálunk Lakatos István irodavezető úrnak a díszolgári címhez!

„1956. október 23-a örökké élni fog a szabad emberek és nemzetek emlékezetében. E nap a bátorság, az öntudat és a győzelem napja volt. A történelem kezdete óta nincs még egy nap, mely világosabban mutatja az ember csillapíthatatlan vágyát a szabadság iránt – bármily kicsi is a siker esélye, s bármily nagy is az áldozat, amit követel.” (John F. Kennedy). A nap, amikor a magyarság megrengette a világot, amikor egy kis nép naggyá vált a kommunizmus elleni küzdelemben!

Gőzerővel épül az M4-es szolnoki elkerülője. Legutóbb a vasúti felüljáró emelték a helyére a szakemberek. A több mint 60 méter hosszú hidat több tíz tonnás elemekből rakták össze. Hatalmas munka ez, a dupla elemek összsúlya mintegy 16 tonna, a hármas elemeké pedig 23 tonna volt!