A legfrissebb OECD-adatok szerint a magyaroknál csupán a lengyelek és a svédek körében tervezik többen a következő időszakban otthonaik felújítását – ismertette a Századvég. A pozitív folyamatokban a hazai jövedelmek kedvező alakulása mellett a kormány januárban indított otthonfelújítási támogatásának is komoly szerepe van.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéknap címmel szakmai konferenciára és kiállításra várta a JNSZ Megyei Önkormányzat és a Megyei Értéktár Bizottság (MÉB) a térség kulturális szakembereit október 22-én, pénteken.

A résztvevőket Hubai Imre , a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte, majd Rózsa Lajos, a MÉB elnöke nyitotta meg a rendezvényt.

A szakemberek előadást hallgathattak meg a Kunszentmártoni Helyi Értéktár működéséről, a Nemzeti Művelődési Intézet értéktárakat támogató szerepé…

Az 56-osok terén, a rendszerváltáskor a forradalom és szabadságharc emlékére felállított kopjafánál tartott megemlékezésen a Szigligeti Színház művészeinek műsora után Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész mondott egyházi beszédet.

A magyarság szabadságvágyát és hitét emelte ki ünnepi beszédében Szalay Ferenc polgármester, s azt az elszánt akaratot, mely szembeszállt a zsarnoksággal, hogy maga dönthessen sorsáról, az állam igazgatásáról.

A harmadik oltás az indiai mutáns elleni védettséget 90 százalék fölé emeli - mondta Prof. Dr. Kálser Miklós a koronavírus-járvány helyzete kapcsán az Életközelben eheti epizódjában. A miniszter a videóinterjúban beszélt még az ellenzéki álhírekről és szociális ágazat eredményeiről is.

Tisztelet a hősöknek! Legyünk büszkék arra, hogy 65 évvel ezelőtt Szolnokon is a forradalom ügye mellé álltak egyetemi hallgatók , középiskolások, kétkezi munkások, parasztemberek és az értelmiségiek. Kauczki Ervin színész a városháza erkélyéről elszavalta a Nemzeti dalt, melynek a refrénjét a tömeg is zúgta.

Október 23-a ünnep, egy nemzet dicsőséges ünnepe a hősies kiállás, bátorság mellett. A magyar forradalmárok úgy küzdöttek, hogy tudták, az elnyomás túlereje lehengerlő, mégsem gondolkodtak egy pillanatig sem azon, hogy feladják.

Isten éltesse szülőföldünket, otthonunkat, a 145 éves Jász-Nagykun-Szolnok megyét!

Felemelő, megható, olykor szórakoztató pillanatokkal tűzdelt ünnepi üléssel kezdődött a Megyeházán, majd látványos felvonulást követően könnyed, finom ízekkel, illatokkal, zenével, tánccal, és a hagyományok tiszteletével körülölelt programok zárult a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Napja rendezvényünk október 22-én Szolnokon, a Tiszai hajósok …

Az 1956-os forradalom kitörése egyértelmű bizonyíték volt arra, hogy a Magyarság szabadságvágya örök, és még a sztálinista önkénynél is erősebb volt.

A világ lélegzet visszafojtva figyelte a budapesti eseményeket, majd a nyomasztó szovjet túlerővel szemben folytatott szabadságharcunkat.

Közel 3.000, többségében fiatal honfitársunk áldozta életét az egész nemzet szabadságáért, köztük sokan még csak diákok voltak, míg a hazánkat megszálló szovjet csapatok és hazai csatlósaik…