Mi nem csupán beszélünk az energiatakarékosságról, hanem komolyan teszünk is érte! Egyedülálló programot indítottunk Szolnokon intézményeink fenntartási költségeinek csökkentésére!

Több óvoda, a bölcsődei igazgatóság, a Városmajor úti orvosi rendelő mellett a Mester úti fiatalok házának épületei is csatlakozott, s ezzel érdemben tesz a kisebb rezsiköltségekért!

Napelemek, új épület-szigetelés és nyílászárók, modernizált fűtésrendszerek segítenek majd abban, hogy céljainkat …

A VOKE épületében több nyugdíjasklub is otthonra talált, köszönhetően Balázsiné Gődér Ágnes igazgató asszonynak, aki mindig szívesen látja az időseket az általa vezetett intézményben.

A pandémia miatt sok találkozónk elmaradt, így most a VOKE nyugdíjasklubjaival tudtunk beszélgetni városfejlesztésről, a közéletről, arról, hogy mi is történik szeretett városunkban.

Örömmel mutattam be Menkó Gyulát, aki a terület önkormányzati képviselői helyéért indult most vasárnap. Úgy vél…

Rekordszámú résztvevővel és rekord mennyiségű összegyűjtött hulladékkal zárult a III. Tisza-tavi PET Kupa. Az elmúlt napokban zajló környezetvédelmi programon ezúttal a tó Tiszafüred és Tiszanána-Dinnyéshát közötti szakaszán több mint 1500 zsák szemetet gyűjtöttek össze a petkalózok. A III. Tisza-tavi PET Kupa a Technológiai és Ipari Minisztérium támogatásával valósult meg.

Újabb rekordot döntött a Szolnoki Sportcentrum Sportiskola nyári tábora, amelybe idén közel 750 gyermek jelentkezett. Határon túlról is érkeztek táborozók. A centrum hét héten keresztül várja a diákokat, akik összesen hat sportágat próbálhatnak ki.

Vannak kik örülnek, hogy a nyáron kipihenhetik a matematika okozta nehézségeket, mások örömmel jelentkeznek, hogy részt vehessenek egy matektáborban. A Szegő Gábor Általános Iskola jóvoltából egy három napos matek táborban vehettek részt Szolnok iskoláinak diákjai.

Pipa, csontok és cserepek. A Művésztelep ásatás klasszikus formában még nem indult újra, az előkészítés során azonban ismét néhány érdekes lelet került elő. A régészeknek 30 napjuk lesz arra, hogy a még hátralévő pár négyzetméteres sávot átvizsgálják, hogy ezt követően elkezdődhessen az ásatást érintő beruházás.

Több mint 20 ezer könyv és számos folyóirat. A szandaszőlősi bibliotékájában mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő olvasmányt. A fiókkönyvtár életében nemrég fejlesztés kezdődött, melynek keretében a új bútorokkal bővült a művelődési házban működő intézmény. A könyvtár szolgáltatásait hétfőtől péntekig vehetik igényben a városrészben élők.

Jövő hét elején elkezdődnek a Balogh Béla utcai parkoló felújítási munkái

A kivitelezés során 40 parkolót alakítanak ki. Megújul a parkolók környezetében az út és a Bacsó Nándor utca felőli oldalon a járda is új aszfaltburkolatot kap. Az érintett útszakaszon a szegélysorokat is felújítják.

A kivitelezés kezdéséről a kivitelező szórólapok, valamint forgalom technikai táblák kihelyezésével tájékoztatja az ott lakókat és a területre érkezőket. Mivel a munkálatok ideje alatt…

A nagy meleg hatására megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért szerdától visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Szolnok katonaváros, ahol többezer család megélhetését biztosítja ez a nemes hivatás. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter úrral nem csupán a jelenről, hanem a jövőről is tudtunk beszélgetni.

A mi célunk az, ha tovább lehetne erősíteni a szolnoki alakulatokat, s ahogyan látom, ebben miniszter úr is partner!

Isten éltesse 60. születésnapján Pogány Gábor Benő Munkácsy-díjas szobrászművészt, a Szolnoki Művészeti Egyesület elnökét, aki - a teljesség igénye nélkül - olyan csodás alkotásokkal gazdagította Szolnokot, mint a Szigligeti Színház előtt álló Szigligeti Ede szobor, a Zounok ispánt, Boldog Sándor Istvánt ábrázoló szobrok, a Szőlővivők a Lengyel Antal téren, vagy épp a Trianon emléktábla az országzászlónál.

A nagy meleg hatására megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért szerdától visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

A tüzek 99 százaléka emberi gondatlanságra, vagy szándékosságra vezethető vissza. Vegyük komolyan a tilalmat és ne…

A 120 éves Szolnoki Művésztelep Continuum című kiállításának megnyitója
2022. június 24-én, pénteken 16 órára az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, Agóra Galériája
A jubileumi tárlat különlegessége, hogy olyan szolnoki nagymesterek eredeti munkáit láthatjuk mint Mednyánszky László, Kléh János, Aba-Novák Vilmos vagy Borbereki Kovács Zoltán, akiknek alkotásaira a Szolnoki Művésztelepen élő és a Művésztelephez kötődő - műveikkel ebben a pillanatban is a magyar művészet történ…