Szolnokon mindig hangsúlyozzuk a társadalmi integráció fontosságát, odafigyelünk fogyatékos embertársainkra, sőt, együtt gondolkozunk velük, bármilyen fejlesztésről, építkezésről is legyen szó, az ő igényeiket hallgatjuk meg elsőként.

A közös játék, az együttlét öröme leküzdhet hatalmas távolságokat ember és ember, de még inkább gyermek és gyermek között. Ezért nagyon fontos minden olyan lehetőség megteremtése, amely összeköt, és nem elválaszt.
Ebben a szellemiségben épült újjá a szolnoki Széchenyi városrészen egy játszótér, amely valóban befogadó: a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából megteremtette a fogyatékkal élő és ép gyermekek számára a közös játék örömét!
Mert a játék: összeköt.

10 éve, 2012-ben jött létre a Civil Közösségi Szolgáltató Központok hálózata. Mit érdemes tudni a Civil Közösségi Szolgáltató Központokról? Milyen szerepet töltenek be civil-nonprofit szektor életében? Hogyan vészelte át a hazai civil-nonprofit szektor a Covid-19 járványt? Milyen kihívások elé állítja az energia és gazdasági válság a civil-nonprofit szervezeteket? Milyen tervek, stratégiák segítik kormányzati szinten a civil-nonprofit szervezeteket ebben a kritikus időszakban?

Szépen gyarapodnak a Szeretetdobozok, érkeznek a Kívánság album ajándékai is!
Ma Hubai Imre elnök úr személyesen vette át és köszönte meg a beérkezett adományokat:
🎁 a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége munkatársainak;
🎁Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat, a Magyar Ízőrzők Gasztrokulturális Egyesülete, a Tiszavárkonyért Kulturális Egyesület, a Nimród Vadászati és Kulturális Egyesület és a JNSZ Megyei Falusi Turizmus Egyesület közös csapatának;

A fogyatékos emberek világnapján mutatták be a Most mutasd meg, mire vagy képes! érzékenyítő programsorozatot, amelyről Pálfi Mária, a bajai Bácskai Művelődési Központ közművelődési és közönségkapcsolati szakembere mesél. A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Szolnokon a fenntartható és biztonságos közlekedés fejlesztése kiemelt feladat, ennek nyomán készülhetett el többek közt a Bacsó Nándor utcai buszforduló, a kapcsolódó járdaszakaszok és a Balogh Béla utcai parkoló felújítása, valamint a városi kerékpárút-hálózat egy újabb szakasza az Indóház út és a Hetényi Géza Kórház között.

Habár idén a magyar gazdatársadalmat fokozatosan sújtotta az aszályos időjárás - mégis, a társadalmi felelősségvállalás, a szolidaritás, a jót tenni nemes eszméje vezérelte idén is a gazdákat, mikor adománycsomagokat állítottak össze a Szolnok környéki, nehezebb körülmények között élő honfitársainknak.
Régi gazdamondás, az "egy kenyéren élünk" - s ezt kiegészítve, mindannyian, kik e hazában élünk, valóban "egy vérből valók vagyunk": Kárpát-medencei, békességes emberek.

Önkéntes munka az, amit jó szándékú emberek mások javára, a közös jó érdekében önként, kényszer és ellenszolgáltatás nélkül végeznek. Ma, az Önkéntesek Világnapján őket ünnepeljük, nemcsak a Megyeháza dísztermében megrendezett mai rendezvényen, hanem szerte a világban.