A Várkonyi téren élők és az arra járó pénteken soha nem tapasztalt látványra ébredtek, reggel óta hóágyú zúdítja a havat a szánkódombokra, amelyek a tél ellenére is régen láttak hótakarót, és még régebben siklott le rajtuk szánkó. A tervek szerint a nagyteljesítményű hóágyú segítségével 5-10 cm vastagságban borítják be a területet hóval az NHSZ-nek köszönhetően.

A Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram 2021-ben is nagy múltú hazai kastélyok és várak felújításával folytatódik. A jelenleg is tartó felújítási munkálatok és az épületekben lévő kiállítások kialakítása mellett idén megkezdődhetnek a történelmi épületek átadásai is a nagyközönség számára. A 2016-ban indult műemlékrekonstrukciós projekt keretében 18 kastély és 12 vár újul meg.

Petrinjában egy iskola, Zazinában pedig egy katolikus templom felújításában vállal részt Magyarország - mondta Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a földrengés sújtotta közép-horvátországi Petrinjában szerdán, ahol Zdenko Lucic horvát külügyi államtitkárral meg is tekintette az épületeket.

A tavalyi év talán legnagyobb jelentőségű és az egész évet felülíró eseménye a koronavírus világjárvány volt, ami a NIOK Alapítvány életébe is sok újdonságot hozott. A járvány kirobbanásakor az eddigi programjaink mellett újakat indítottunk, munkatársakat vettünk fel a megnövekedett feladatokra, hogy a hazai civil társadalom számára naprakész információkkal, irányt adó tartalmakkal és programokkal szolgálhassunk ebben a krízisidőszakban. Összeállításunkban a tavalyi évünk főbb mérföldköveit, eredményeit mutatjuk be.

Idén is rendelkezésre állnak a kulturális ágazatban szükséges források, több mint 22 milliárd forint garantálja az ágazati beruházások, fejlesztések folytatását. „A kulturális terület fejlesztése nem állhat le, a forrásokat biztosítani fogjuk 2021-re is” – erősítette meg Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

Elemi kötelességünk - a keresztény hitet megtartva, őseink nagyságát és áldozatvállalását tisztelve - a békét megőrizni - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden, a Fejér megyei Pákozdon felállított Don-kanyar Emlékkápolnánál.

Az Ivánc községben működő Vas Megyei Szakosított Otthonban 180 fő értelmileg akadályozott él. Az Őrség kapujában található intézményben a lakók és a dolgozók közösen gondozzák a parkot, a biogazdaságot, az állatokat és a gyümölcsöst is. A KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE állami cégcsoport foglalkoztatási üzemmel is bővítette az intézményt, ahol megváltozott munkaképességű lakók irodai papírtermékeket gyártanak.

Az érettségi vizsgákig még csaknem négy hónap van hátra, de a kormány nem tervez változtatni az érettségi szabályain és időpontján sem - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Bár a hétvégén kissé magas volt a szálló por koncentráció a megyeszékhelyen, jelenleg jó a levegő minősége, és a következő napokban így is maradhat.