Köszönet a gyógyszerészeknek!

Levélben mondott köszönetet a gyógyszerészeknek az eddigi munkájukért Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter.

Levélben mondott köszönetet a gyógyszerészeknek az eddigi munkájukért Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter.

„Ebben az embert próbáló nehéz helyzetben, amit a koronavírus- járvány elleni védekezés jelent, fokozottan számítunk a gyógyszerészek helytállására, hiszen most valóban elengedhetetlen az egészségügyi ellátórendszer szereplőinek az együttműködése – fogalmazott a tárcavezető.

„A szakmai elhivatottság, amivel nap mint nap a betegek szolgálatában állnak, most még nagyobb értéket jelent, mint a korábbi, jól kiszámítható, megtervezhető hétköznapokban. A gyógyszerészek és a gyógyszertárak dolgozói emberségből és alkalmazkodásból eddig mindig jól vizsgáztak.”

A miniszter kérte a gyógyszerészeket, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel továbbra is tegyenek meg mindent a gyógyszertárak zavartalan működtetése érdekében, és közben fordítsanak fokozott figyelmet a saját és a gyógyszertáruk személyzetének védelmére: „A Kormány folyamatosan értékeli a helyzetet és a változásokra figyelemmel napi szinten dönthet a szükséges beavatkozásokról, ideértve a jogalkotás eszközeinek a felhasználását is. Kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a kormányzati intézkedéseket, illetve a tisztifőorvos és a tisztifőgyógyszerész iránymutatásait, és segítsék a lakosság nyugalmának megőrzését!

Köszönjük Magyarország lakosságának érdekében végzett lelkiismeretes munkájukat és kitartásukat!”

(EMMI)

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma