Tanuszodát adtak át Jászfényszarun

Tanuszodát adtak át szerdán Jászfényszaru városközpontjában, a létesítmény 270 millió forintból önkormányzati beruházás keretében épült.

Tanuszodát adtak át szerdán Jászfényszaru városközpontjában, a létesítmény 270 millió forintból önkormányzati beruházás keretében épült.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára az átadóünnepségen hangsúlyozta: nagy előny egy település számára, ha rendelkezik tanuszodával.

Az államtitkár azt mondta, a magyar kormány prioritásként fogalmazta meg a jövő nemzedék egészséges fejlődését, illetve azt, hogy mindenki megtanuljon úszni.

Fontosnak nevezte, hogy minden gyermek "vízbiztos" legyen és bármikor legyen lehetősége úszni.

Győriné Czeglédi Márta (független), a csaknem hatezer lakosú Jászfényszaru polgármestere elmondta: az elmúlt nyolc évben a városközpont régi épületei, terei megszépültek, az új épületek pedig a szolgáltatások bővülését, modern városi környezet kialakítását eredményezték.

A városközponti fejlesztéshez kapcsolódott a tanuszodának helyet adó terület hasznosítására 2015-ben készült koncepció, amely szerint a meglévő iskola mellé, a régi óvoda lebontásával új, 9 csoportos óvoda, egy különálló 3 csoportos bölcsőde és egy tanuszoda épült - közölte. A tanmedence 7,5 méterszer 15 méteres, átlagos vízmélysége 1,3 méter. A fejlesztések hazai, európai uniós és önkormányzati forrásokból valósultak meg.

Pócs János (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője elmondta: az elmúlt években számos beruházást adtak át Jászfényszarun. Kiemelte: az új létesítmény nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is nyitva áll majd.

A létesítmény kivitelezője a fegyverneki Szilasi és Társa Kft. volt.

(MTI)

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma