Tisztelt Lakosok!

Az országos központi szúnyoggyérítés keretében légi szúnyogirtásra kerül sor Rákóczifalván. A légi kémiai védekezés 2020. augusztus 04-én a napnyugtát megelőző 1,5 órában kerül elvégzésre (Tartaléknapok: 2020. augusztus 05-06.).…

Tisztelt Lakosok!

Az országos központi szúnyoggyérítés keretében légi szúnyogirtásra kerül sor Rákóczifalván.

A légi kémiai védekezés 2020. augusztus 04-én a napnyugtát megelőző 1,5 órában kerül elvégzésre (Tartaléknapok: 2020. augusztus 05-06.).

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Forrás Rákóczifalva Facebook https://hu-hu.facebook.com/rakoczifalvavaros/