Vállalati támogatók

Vállalati támogatók​
Miért a CONTACT MKSZ-t  támogassa?

A Magyar Élelmiszerbank által támogatott CONTACT MKSZ  olyan szervezet Magyarországon, aminek támogatásával egyszerre tehet környezetünk védelméért és a rászorulók helyzetének javításáért. Működésünkkel választ adunk napjaink egyik legégetőbb problémájára: az élelmiszerpazarlásra egy olyan világban, ahol milliók éheznek.  Annak köszönhetően, hogy az élelmiszerfeleslegeket ingyen vesszük és adjuk át, támogatása megsokszorozódva segíti a nélkülözőket: 10 000 Ft adományból 2-300 000 Ft értékű élelmiszer juthat el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Együttműködési lehetőségek, kapcsolódási pontok

1) Anyagi támogatás - Amit kérünk és amit adunk
a) 50 000 Ft feletti támogatás esetén

 • megjelenítjük cégét weboldalunkon, támogatóink között
 • adókedvezményt biztosító igazolást állítunk ki
b) 100 000 – 300 000 Ft közötti támogatás esetén
 • igény esetén adománya hatását bemutató adatokat, fényképeket biztosítunk belső és külső kommunikációhoz
 • megjelenítjük cégét weboldalunkon, támogatóink között
 • névre szóló támogatói oklevelet adunk
 • adókedvezményt biztosító igazolást állítunk ki
c) 300 000 Ft feletti támogatás esetén
 • kiválaszthat egy tetszőleges régiót - adománya értékét garantáltan megsokszorozva segítünk a régióban élő rászorulókón
 • kommunikáljuk a programot különböző kommunikációs csatornáinkon, adatbázisunk segítségével és Facebook oldalunkon.
 • mérhető, jól kommunikálható eredményekről számolunk be a támogatási időszak végén (elért rászorulók száma, kiosztott élelmiszer értéke, mennyisége). Az eredmények minden esetben jóval meghaladják a támogatási összeg nagyságrendjét.
 • megjelenítjük cégét weboldalunkon az Élelmiszerbank Örökbefogadás program oldalon, illetve támogatóink között
 • az Örökbefogadást bemutató támogatói oklevelet adunk
 • adókedvezményt biztosító igazolást állítunk ki
d) 4.000.000 Ft felett: a fentieken kívül az Élelmiszerbank tevékenységéhez kötődő dedikált CSR programot dolgozunk ki, a lehetőségek szerint igazítva azt a cég igényeihez.
A vállalat CSR stratégiájához illeszkedve testre szabott közös programot indítunk el, melyben az Élelmiszerbank céljait és országos kapcsolatrendszerét (partnereinkkel közösen 750 településen jelen vagyunk) ötvözzük az adott vállalat társadalmi felelősségvállalási céljaival és erőforrásaival és ezekből építünk fel egy közös CSR projektet.

2) Természetbeni támogatás
Bármilyen olyan szolgáltatást, vagy terméket örömmel fogadunk, mely segíti munkánk mindennapos működését, ebben az esetben a felajánlás értékének megfelelő adóigazolást állítunk ki.

Célunk
Azon vállalatokkal, akik anyagilag vagy természetben tudják támogatni az Élelmiszerbank -CONTACT MKSZ  működését, igyekszünk olyan együttműködéseket kialakítani, melyben a támogatáson túlmenően egyéb kapcsolódási pontok is helyet kapnak. Ennek elsődleges terepe a CONTACT MKSZ által szervezett csapatépítő programok, az önkéntes munka, melynek során a támogató vállalat dolgozói aktívan bekapcsolódhatnak az Élelmiszerbank - CONTACT MKSZ  tevékenységébe, megismerhetik az élelmiszerpazarlás ellen és rászorulók támogatásáért végzett munkánkat. Az önkéntes programokat igyekszünk a támogatók igényeihez és lehetőségeihez illeszteni. Ezek az alkalmak növelik a támogató cég munkavállalói körében az elköteleződést, segítik a felelős vállalati működés beépülését munkavállalói szinten is.