archivum-2019

Kedves Önkéntesek!

"Azért vagyunk a földön, hogy segítsünk egymásnak. Különben mi lenne velünk?" (Giorgio Pressburger)
Az alábbiakban tolmácsoljuk nektek Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott Miniszterelnöki Kabinetiroda gondolatait.

Kedves Barátom!

December 5-én az önkénteseket köszöntjük!
Büszkék vagyunk arra, hogy mára Magyarországon egyre több honfitársunk végez önkéntes munkát, karitatív tevékenységet.
Az Önök által végzett munka, amely segítség is egyben, jelentős mértékben hozzájárul hazánk, Magyarország, és az itt működő civil közösségek erősödéséhez.
Az önkéntesség világnapja alkalmából köszönjük áldozatos munkájukat, és azt kívánjuk, hogy törekvéseiket siker koronázza!
Budapest, 2019. december 5.

Szalay-Bobrovniczky Vince

civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár

Miniszterelnökség

Nyitrai Zsolt

kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott

Miniszterelnöki Kabinetiroda

Nagyon szépen köszönjük 2019 egész évi önzetlen segítségeteket, és a CONTACT MKSZ, mint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkéntes Centrum üzemeltetőjének az idei évben rendezvényeinkhez nyújtott munkátokat!

 

Kedves Civil Szervezetek/ Partnereink !

Köszönjük minden kedves hazai és határon túli Partnerünknek, hogy elfogadta meghívásunkat és részt vett a VI. Kárpát-medencei Civil Konferencián .

Külön köszönjük előadóknak, hogy előadásukkal hozzájárultak a rendezvény szakmai sikeréhez. Nagyon szépen köszönjük a szakmai támogatását Dr. Kállai Mária Országgyűlési képviselő asszonynak, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztály munkatársainak és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának Humán Igazgatóságának. Köszönjük továbbá a média képviselőinek, hogy tudósítottak a rendezvényről.

A konferenciáról készült videó ITT tekinthető meg:

Karácsonyi adománygyűjtés:

Karácsonyi adománygyűjtés
2019. november 22-23-24-én!

Az Élelmiszerbank a karácsony előtti
időszakban lakossági élelmiszergyűjtést szervez!

Akik szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez, a pénztártól való
távozás után adhatják le adományukat a kihelyezett gyűjtőpontokon.
A gyűjtést Szolnokon 2 helyszínen a Szandai réten található Auchan (5000 Szolnok, Felsőszandai rét 1.) áruházban, Szandaszőlősi Tescóban (5008 Szolnok, Karinthy Frigyes út 38.) a CONTACT MKSZ, mint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület helyi partnerszervezetének csapata végzi, az összegyűjtött adományokat – amelynek zöme tartós
élelmiszer, illetve az ünnepek közeledtével édesség, szaloncukor,
csokoládé – a CONTACT MKSZ közreműködésével pedig a Szolnokon élő rászoruló családoknak juttatjuk el még az ünnepek előtt.

 

 

A JNSZ megyei Civil Információs Centrum partnerei részére ajánlja az alábbi rendezvényt :

Civil szervezeteket érintő megtévesztő megkeresések

Az elmúlt napokban ismételten több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint a Civil Marketing Kft. nevében a civil szervezetek képviselőit telefonon, az OBH-ra hivatkozva keresik meg azzal, hogy ellenszolgáltatás fejében az éves beszámolókat ellenőrzik, felülvizsgálják, valamint szükség szerint javítják.
Felhívjuk a civil szervezetek figyelmét, hogy az OBH sem a Civil Marketing Kft-vel, sem pedig más gazdasági társasággal nem kötött együttműködési megállapodást a beszámolók ellenőrzésére, valamint felülvizsgálatára! Az OBH feladata kizárólag a beszámolók közzététele és nyilvántartása, tartalmában, érdemében nem vizsgálja azokat, valamint a civil szervezetek gazdálkodási tevékenységét sem, ugyanis ilyen vizsgálatokra nincs hatásköre. Kérjük, ha ilyen tartalmú megkeresést kapnak, azt utasítsák el, illetve haladéktalanul jelezzék az illetékes törvényszéknek, vagy a nyomozóhatóságnak. Amennyiben a beszámoló benyújtásával, illetve közzétételével kapcsolatban bármilyen kérdés vagy probléma merülne fel, úgy kérjük, hogy keresse az OBH Országos Nyilvántartási Irodáját a civilinfo@obh.birosag.huOpens in a new window e-mail címen. Forrás: https://birosag.hu/hirek/kategoria/ugyfeleknek/civil-szervezeteket-erinto-megteveszto-megkeresesek

 

Nagy sikerrel zárult a XVII. Civil Kavalkád

Az idei évben immáron XVII. alkalommal Szolnok város napja rendezvénysorozat keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Információs Centrum rendezte meg a Szapáry utcában a Civil Kavalkádot. Az eseményt rekord számú civil szervezet tisztelte meg. A civil színpadon nívós színpadi produkciókat láthatott a közönség, míg az egységes Szolnok színeiben pompázó standokon számos civil szervezet mutatta be színesebbnél színesebb tevékenységeit. A 2019.-évi Civil Kavalkád díszvendége a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő volt.

Alábbiakban megtekinthető a rendezvény összefoglalója:

Ezúton szeretnénk megköszönni támogatóinknak és önkénteseinknek a rendezvényen való aktív részvételt!


 

TISZTELT ÜGYFELEINK!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szolnoki Törvényszéken, a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon és a Szolnoki Járásbíróságon az ítélkezési szünetre tekintettel 2019. július 16. napjától - 2019. augusztus 16. napjáig a kezelőirodák ügyfélfogadása az alábbiak szerint módosul:

Hétfőtől - péntekig: a kezelőirodák ügyfélfogadása 10.00 órától - 11.00 óráig tart.

Kivétel: 2019. július hó 22. napján és 2019. augusztus hó 12. napján 08.30 órától - 12.00 óráig megtartásra kerülő ügyfélsegítő szolgáltatásra tekintettel, a kezelőirodák ügyfélfogadása ezeken a napokon 08.30 órától - 12.00 óráig tart. 2019. augusztus hó 21. napjától a kezelőirodák ügyfélfogadása változatlan. Megértésüket köszönjük!

Tisztelt Civil Szervezetek!

A CONTACT MKSZ, mint a JNSZM-i Civil Információs Centrumot működtető Egyesület az alábbiakban tájékoztatja önöket a civil szervezetek nyilatkozat tételi kötelezettségéről:

Összhangban a pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvénnyel (rövidítve: Pmt.), felhívjuk a civil szervezetek figyelmét arra, hogy minden üzleti kapcsolattal rendelkező jogi személynek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet képviselőjének ismételten nyilatkoznia kell a jogi személy vagy a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet tényleges tulajdonosáról, valamint a tényleges tulajdonosra vonatkozó adatokról. A civil szervezet bankszámláját vezető pénzintézet a nyilatkozat elmulasztása esetében a vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint köteles megtagadni az érintett ügyfél megbízásainak és ügyleteinek teljesítését, azaz akár támogatási pénzek felhasználásától, vagy Szja 1%-kal kapcsolatos tranzakcióktól is eleshet a szervezet. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a nyilatkozatok megtételére 2019.10.31.-ig van lehetőség. Mivel a nyilatkozattétel formája pénzintézettől függően eltérhet, kérjük, hogy szíveskedjenek erről a számlavezető fiókban tájékozódni. Forrás: civil.info.hu

2019.06.20. Közig. civil képzés Meghívó letöltése

Civil szervezeteket érintő megtévesztő megkeresések

Az elmúlt napokban ismételten több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint a Civil Marketing Kft. nevében a civil szervezetek képviselőit telefonon, az OBH-ra hivatkozva keresik meg azzal, hogy ellenszolgáltatás fejében az éves beszámolókat ellenőrzik, felülvizsgálják, valamint szükség szerint javítják. Felhívjuk a civil szervezetek figyelmét, hogy az OBH sem a Civil Marketing Kft-vel, sem pedig más gazdasági társasággal nem kötött együttműködési megállapodást a beszámolók ellenőrzésére, valamint felülvizsgálatára! Az OBH feladata kizárólag a beszámolók közzététele és nyilvántartása, tartalmában, érdemében nem vizsgálja azokat, valamint a civil szervezetek gazdálkodási tevékenységét sem, ugyanis ilyen vizsgálatokra nincs hatásköre. Kérjük, ha ilyen tartalmú megkeresést kapnak, azt utasítsák el, illetve haladéktalanul jelezzék az illetékes törvényszéknek, vagy a nyomozóhatóságnak. Amennyiben a beszámoló benyújtásával, illetve közzétételével kapcsolatban bármilyen kérdés vagy probléma merülne fel, úgy kérjük, hogy keresse az OBH Országos Nyilvántartási Irodáját a civilinfo@obh.birosag.hu e-mail címen. Forrás: https://birosag.hu/hirek/kategoria/ugyfeleknek/civil-szervezeteket-erinto-megteveszto-megkeresesek

Kedves Nyertes NEA-pályázók! Bizonyára már mindannyian örömmel olvasták az EPER rendszerben a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. részletes üzenetét arról, hogy a támogatói okirat kiadásához mely dokumentumokat kérik. Az alábbiakban röviden összefoglalom az üzenet lényegét: 1.) 1 példány kell, EREDETI példányban Az aláírásra jogosult személy(ek) közjegyző által hitelesített aláírási címpéldánya vagy az aláírás minta közjegyző által hitelesített másolata, vagy ügyvéd, illetve kamarai jogtanácsos által ellenjegyzett aláírás-minta. A benyújtott okirat kiállításának dátuma nem lehet a támogatási igény benyújtásának napjától számított 90 napnál régebbi. 2.) 3 példány kell, EREDETI példányban A kedvezményezett számlavezető bankja által ellenjegyzett, az Alapkezelő javára szóló, valamennyi fizetési számlájára vonatkozó beszedési megbízásra felhatalmazó nyilatkozat. Elektronikusan az EPER „Dokumentum beküldőn” keresztül, szkennelve és papír alapon, postai úton is beküldendőek az okmányok! A felsorolt iratokat ajánlott elsőbbségi levélként, az EPER üzenet kézhezvételétől számított 8 napon belül el kell juttatni az Alapkezelő részére, az alábbi címre:

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatóság

1253 Budapest Pf. 36.

A postázott küldemény borítékján fel kell tüntetni a pályázat azonosítószámát, és a „Dokumentum támogatói okirat kibocsátáshoz” megjelölést. Felhívom a figyelmet, hogy jelen tájékoztatás csupán a BGA Zrt által az EPER rendszerben kiküldött hivatalos üzenet rövidített összefoglalója, amely NEM mentesíti az érintetteket az eredeti üzenet gondos elolvasása, és az abban foglaltak teljesítése alól. Felhatalmazó levél - BGA Zrt., 2019

JNSZ CIC és az Európa Direkt közös rendezvénye : Nagyszeben bemutatkozik

 


Megjelentek az OBH-n a 2019. évre vonatkozó beszámoló benyújtásához szükséges nyomtatványok, melyeket a bíróságok központi internetes oldalán lehet elérni: PK-541 (beszámoló egyszeres könyvvitel), PK-541P (papír alapú beszámoló egyszeres könyvvitel), PK-542 (beszámoló kettős könyvvitel) és PK-542P (papír alapú beszámoló kettős könyvvitel).

Felhívjuk a figyelmet, hogy ezzel egy időben a 2016., 2017. és 2018. évi beszámolók benyújtásához szükséges nyomtatványok is aktualizálásra kerültek. Kérdés esetén az Országos Nyilvántartási Iroda munkatársai válaszolnak a +361/354-4165, +361/354-4115, +361/354-4295 telefonszámon vagy a civilinfo@obh.birosag.hu email címen. Bővebben: https://birosag.hu/…/civil-szervezetek-beszamoloinak-benyuj…


1997-ben civil kezdeményezésre február 1-jét választották a civilek napjának Magyarországon. Február 01. napja a civilek napja Magyarországon , így Szolnokon is , Ünnepeljünk Együtt ! Ebből az alkalomból a CONTACT MKSZ , mint a Jász Nagykun Szolnok megyei Civil Információs Centrum címbirtokosa megalapította a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Civil Díjat. Várjuk a díjra a jelöléseteket legkésőbb 2019.01.28 napjáig. Első alkalommal a díj átadására ünnepélyes keretek között , 2019.02.01. napján Szolnokon, a Civil Házban , Baross út 56. szám alatt kerül sor , melyre szeretettel várunk mindenkit .

Közeledik február 1-je, amely nap 1998 óta a Civilek Napja. Ebből az alkalomból az egész ország figyelmét szeretnénk felhívni e jeles ünnepre, így a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Információs Centrum 2019.02.01.-én (pénteken) nyílt napot tart. Várunk minden érdeklődőt!
>>> Vissza a fő oldalra  <<<