Skip to content

JNSZ Megyei ÖMÉ ÖC 2021 programjai

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkéntes Központtal és a Szolnok városi Önkéntes Kerekasztallal való egyeztetéssel elindult a szolnoki események szervezése az Önkéntesség Magyarországi Évében.

Az Önkéntes Kerekasztal nevében Pappné Szabó Anita elmondta, hogy ebben az évben az Önkéntes Központtal együttműködve valósítják meg az ÖMÉ 2021 terveit. 2021 áprilisában, a környezetvédelmi fenntarthatóság hetében fák ültetését tervezzük Szolnokon, házi versenyeket a szolnoki Tanodák részére, előadások megtartását a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban. A 2021. júniusi és augusztusi tervek is szépen alakulnak, míg a 2021. októberi terv a Senior Önkéntesség téma keretében a Senior HÍD Színházzal és a Kaméleon Társulattal intergenerációs programokat lehetne megvalósítani.

Az Önkéntes Központokról szólva nagyon fontosnak tartjuk, hogy még most is szükséges az önkéntesség népszerűsítése, az önkéntesek bevonása. A JNSZ Megyei Önkéntes Központ ismertette saját programját az ÖMÉ 2021- ben. dr. Molnár Beáta tájékoztatta a jelenlévőket, hogy szervezetük (Contact MKSZ) vállalja a médiumokkal való kapcsolattartást az önkéntességgel kapcsolatos valamennyi tervezett közös programunk esetén.

A közös munkát áprilisban folytatjuk.

 

a)      2021.04.19.  JNSZ Megyei Önkéntes Központ  csatlakozva az ÖMÉ 2021 programjához,  bemutatja a 2020 év önkéntesei közül  Buzsáki Barnabással és Kovács Gáborral  készített videó interjút . Figyeljék a  JNSZ Megyei Önkéntes Központ facebook oldalát!

 

Díjazott önkénteseink  a civil szervezetek eszközeivel hozzájárulnak egy fenntarthatóbb világ létrejöttéhez. Ennek érdekében szakmai-szemléletformáló tevékenységet folytatnak a lakosság és a szervezetek körében egyaránt.

Kovács Gábor 2020 év önkéntese video beszélgetés:

Díjazott önkénteseink  a civil szervezetek eszközeivel hozzájárulnak egy fenntarthatóbb világ létrejöttéhez. Ennek érdekében szakmai-szemléletformáló tevékenységet folytatnak a lakosság és a szervezetek körében egyaránt.

 Buzsáki Barnabás 2020 év önkéntese video beszélgetés:

 

b)      2021.04.23. JNSZ Megyei Önkéntes Központ csatlakozva az ÖMÉ 2021 programjához „Fenntartható civilek”  címmel nem reprezentatív kutatást végez . Figyeljék akciónkat , a JNSZ Megyei Önkéntes Központ facebook oldalán !

 

Szociális ellátás hete 2021.06.07-2021.06.15 között

 

Ismét Önkéntesek Magyarországi Éve témahétben vett részt a JNSZ Megyei Önkéntes Központ  !

2021. júniusában a szociális ellátás hete programsorozatban fogadtuk a Varga Katalin Gimnázium tanulóit egy szakmai délután keretében.

Sok csillogó szempárt láttunk, akik érdeklődtek, lelkesek voltak ! Ők sem érkeztek üres kézzel ! A tanulók tartós élelmiszert gyűjtöttek a rászorulók részére, melyet át is adtak a nap végén. Egyesületünk az összegyűjtött adományokat eljutatta a rászorulóknak !

  

Kedves Partnereink! Kedves Önkénteseink!

Szeretettel várunk minden partnerünket a Szolnoki Művészteleppel közös Önkéntes rendezvényünkön!

ÖME 2021 4.TEMAHÉT IDOSÜGY, SENIOR ÖNKÉNTESSÉG 

Nagyszabású rendezvénnyel köszönik meg az önkéntesek illetve a  szervezetek önkéntes tagjainak munkáját Szolnokon a JNSZ Megyei Önkéntes Központ. A programnak a Művésztelep ad otthont pénteken délelőtt. Minderről dr. Molnár Beáta , a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat elnöke adott tájékoztatást az Aktív Rádiónak.

 

Vissza az előbbi oldalra >>