A Magyar Élelmiszerbank Egyesület szolnoki partnerszervezete a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat

www.elelmiszerbank.hu   és   A CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat  munkáját élelmiszersegéllyel a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja

 

Sosem feledkezünk meg arról, hogy milyen sokat jelentenek mindezek a támogatások, amelyek ”sorsfordítók” lehetnek rászoruló embertársaink számára.

Magyar Élelmiszerbank Egyesület szolnoki partnerszervezete a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat

Az áruházi élelmiszermentés eredményeként nagyon sok értékes élelmiszer – elsősorban pékáru, zöldség, gyümölcs – szétosztására van lehetőség. Ezek a termékek napi segítséget nyújtanak nehezebb sorsú embertársainknak, így a rendszeres, kiszámítható adományok életminőség váltást is eredményezhetnek.
Jelenleg az Auchan és 2 db Tesco áruházakkal, valamint a  KFC - vel dolgozunk partnerségben Szolnokon.

 

• Gondoljon ránk adója 1%-val!• Egyéni támogatók• Önkéntes lehetőségek
• Utalja adományát bankszámlánkra• Vállalati támogatók
• Élelmiszeres cégek

8 MILLIÓ KILOGRAMM MENTETT ÉLELMISZERT JUTTATTUNK 2021-BEN A NÉLKÜLÖZŐKNEK

2022.02.22

Az Élelmiszerbank már 406 áruházból és 132 élelmiszerforgalmazótól gyűjti össze az élelmiszerfeleslegeket. 2021-ben 250 ezer rászorulónak tudtunk segíteni és az élelmiszerpazarlás okozta környezetterhelés visszaszorításában is jelentős szerepet vállaltunk.

 

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület hazánk egyik legnagyobb hatású jótékonysági szervezete. 2005 óta kutatjuk fel és gyűjtjük össze gyártóktól és kereskedelmi hálózatoktól azokat a készleteket, amik valamilyen okból már nem hozhatók forgalomba, de még biztonsággal fogyaszthatók. A többségében lejáratközeli vagy csomagolási hibás termékeket az Élelmiszerbank rászoruló emberekhez, családokhoz juttatja.

Naponta 21 ezer kiló élelmiszeradomány

2021-ben 8 millió kilogramm élelmiszert mentettünk meg, ami naponta több mint 21 ezer kilónak felel meg. Ebből az év során 250 ezer nehéz sorsú embernek tudtunk segíteni, többségüknek havonta több alkalommal vagy akár napi rendszerességgel. Az élelmiszeradományok értéke a tavalyi évben meghaladta a 7 milliárd forintot, az indulásunk óta eltelt 16 év egészét tekintve pedig már 53 milliárd forintos eredménynél járunk.

A mentett élelmiszereket karitatív partnerszervezetek közreműködésével juttatjuk el a rászorulókhoz. 2021-ben már 500 helyi civil szervezet, egyházi vagy önkormányzati fenntartású intézmény vett részt az osztásokban. Az ő közreműködésükkel többek között gyermekotthonok lakóihoz, egyedül maradt idős emberekhez, nagycsaládosokhoz, családok átmeneti otthonában élőkhöz, fogyatékkal élőkhöz, tanodák növendékeihez, hajléktalan emberekhez, valamint elmaradott térségek, települések lakóihoz jutottak el az Élelmiszerbank adományai.

„Az élelmiszerosztó hálózatunk tagjai pontos képet adtak róla, hogy az elhúzódó COVID-hullámok és az élelmiszerárak emelkedése milyen sok családot, háztartást hoztak lehetetlen helyzetbe. Mindent elkövettünk, hogy ki tudjuk szolgálni a növekvő rászorulói igényeket. Köszönettel tartozunk minden karitatív partnerünknek és az együttműködő élelmiszeres cégeknek. Utóbbiak sok esetben nemcsak a feleslegeiket ajánlották fel, hanem a friss készleteikből is adományoztak.” – mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke. „Klasszikus civil szervezetként nem mehetünk el szó nélkül az önkénteseink odaadó munkája és a sok-sok jószándékú magánszemély adományai mellett sem. A közösségi összefogás egyik legszebb példája volt az a 348 tonnányi élelmiszeradomány, amit karácsony előtt 3 nap alatt adtak össze a vásárlók országszerte 315 áruházban. Ez lett az eddigi legeredményesebb tartósélelmiszergyűjtő akció Magyarországon.”

Az élelmiszermentéssel a környezetet is védjük

Kevesen tudják, hogy a megtermelt, de el nem fogyasztott élelmiszerek nagyon komoly szerepet játszanak a klímaváltozásban. A feleslegessé vált termékek nemcsak a lebomlásukkal vagy elégetésükkel felszabaduló gázok miatt rombolják a természetet. Ha kidobjuk őket, értelmüket vesztik a megtermelésükbe, feldolgozásukba, csomagolásukba és szállításukba fektetett természeti erőforrások is. A globális felmelegedésért felelős üvegházhatású gázok 10%-a az élelmiszerpazarlással hozható összefüggésbe. Az élelmiszermentés ezért az ökoszisztéma védelme szempontjából is fontos tevékenység. Az Élelmiszerbank munkájának köszönhetően 2021-ben 20 ezer tonna széndioxid kibocsátástól mentesült a Föld.

Rekordot döntött a felajánló cégek száma is

A legtöbb élelmiszert 2021-ben is a kiskereskedelmi láncokból gyűjtötte össze az Élelmiszerbank. A feleslegek mentése már 406 áruházban zajlik napi szinten. Az adományozott termékek legnagyobb részét 2021-ben is a pékáruk és a zöldség-gyümölcsök tették ki. Nőtt ugyanakkor a megmentett húsáruk és tejtermékek aránya, egyre több magas tápértékű, rostokban és fehérjében gazdag élelmiszert tudunk a rászorulóknak adni.

Céljainkat a gyártók és forgalmazók részéről is korábban nem tapasztalt érdeklődés övezte. Az év során összesen 132 cég kereste fel az Egyesületünket, hogy rászorulók számára ajánlja fel a forgalomba már nem hozható készleteit. A legfontosabb 2022-es céljaink a mentésben résztvevő áruházak számának további emelése, illetve a vendéglátóhelyek bekapcsolása a hálózatba, ahonnan az Élelmiszerbank megmaradt készételeket tud összegyűjteni és rászorulókhoz juttatni.

Forrás: MÉB Honlapja

https://www.elelmiszerbank.hu/hu/hirek/hireink/hirek/hireink/8_millio_kilogramm_mentett_elelmiszert_juttattunk_2021-ben_a_nelkulozoknek.html

 

VIDEÓÖSSZEÁLLÍTÁS 348 TONNA TARTÓSÉLELMISZER KIOSZTÁSÁRÓL

2022.02.02

Az Élelmiszerbank és karitatív partnerei az évvégi ünnepek idején és a leghidegebb januári napokon juttatták el a rászorulókhoz a novemberi tartósélelmiszer-gyűjtő akció adományaiból összeállított csomagokat.

Minden idők legeredeményesebb hazai tartósélelmiszer-gyűjtő akcióját valósította meg 2021 novemberében a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Közel 300 karitatív szervezet közreműködésével és 6.500 önkéntes segítségével fogadtuk a vásárlók felajánlásait az ország 315 Tesco, ALDI, Auchan és Metro áruházában.

A háromnapos megmozdulás minden egyes percében 223 kilónyi adomány érkezett a jószándékú adományozóktól. Így összesen 348 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, a kivételes összefogás eredményeként 70 ezer élelmiszercsomagot tudtunk összeállítani nélkülöző emberek részére.

Az adományokat az évvégi ünnepek idején, valamint a leghidegebb januári napokon juttattuk el azokhoz, akiknek a legnagyobb szüksége volt rá. Több ezer idős embernek, gyermekotthonok lakóinak, családok átmeneti otthonában élőknek, nagycsaládosoknak, hajléktalan embereknek és fogyatékkal élőknek tudtunk segíteni.

A jótékonysági akció során 150 ezernél is több vásárló adott le olyan alapvető élelmiszereket, mint a liszt, a tészta, a rizs, a húskonzervek vagy a bébiételek. Hálánk jeléül szeretnénk megosztani mindenkivel az adományok sorsát bemutató videót. Köszönjük a figyelmét, köszönjük a figyelmességét.

21 ezer kiló élelmiszeradomány az év minden napján

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület természetesen az ünnepi időszakot követően sem tétlenkedik. Az ország egyik legnagyobb hatású civil szervezeteként folyamatosan segítjük a nélkülözőket. Partnereinkkel és önkénteseinkkel áruházláncok polcairól és élelmiszergyártóktól gyűjtünk lejáratközeli és csomagolási hibás termékeket, hogy azok ne a kukában végezzék, hanem nehéz sorsú emberek asztalára kerüljenek. Naponta átlagosan 21 ezer kiló jó minőségű élelmiszert mentünk meg a megsemmisítéstől, így éves szinten 8 ezer tonna adományt tudunk szétosztani közel 250 ezer rászoruló között. Köszönjük, hogy figyelemmel követi, és segíti étel- és életmentő munkánkat.

Forrás: MÉB Honlapja

https://www.elelmiszerbank.hu/hu/hirek/hireink/hirek/media_megjelenesek/videoosszeallitas_348_tonna_tartoselelmiszer_kiosztasarol.html

 

Köszönet a Tescó Áruháztól

Élelmiszer-hulladék jelentés

A Tescónál nincs időnk a pazarlásra. Büszkék vagyunk rá, hogy Közép-Európában mi vagyunk az első kiskereskedelmi lánc, amely közzéteszi a működése során keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségét. Elkötelezettek vagyunk az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljának (Sustainable Development Goal – SDG) elérése iránt, hogy 2030-ra az egy főre jutó élelmiszer-hulladék mennyisége világszerte a felére csökkenjen.

A 2017/18-as év kiemelkedő eredményei:

 • Az összes élelmiszer-hulladék mennyiségét a 2016/17-es évi 54 102 tonnáról 2017/18-ra 38 054 tonnára szorítottuk vissza, ami jelentős, 30%-os csökkenést jelent a tavalyi évben.
 • Összesen 10 639 tonna élelmiszert adományoztunk áruházainkból és raktárainkból több mint 1100 élelmiszerbank-partnerünk és helyi jótékonysági szervezetek számára, ami 100%-osnál is nagyobb növekedés jelent az elmúlt évben.
 • Ez a mennyiség több mint 25 millió adag, rászorulóknak adományozott ételnek felel meg.
 • 961 közép-európai áruházunkból jelenleg több mint 600 ajánlja fel az élelmiszer-felesleget a helyi élelmiszerbanknak és jótékonysági szervezeteknek napi szinten.
 • 2020-ra valamennyi közép-európai áruházunk készen áll majd arra, hogy jótékony célra adja át a keletkező élelmiszer-felesleget.

Közös felelősségünk, hogy megbirkózzunk az élelmiszerellátási lánc egésze, így a termelőtől a fogyasztóig keletkező élelmiszer-hulladékkal. Beszállítóinkkal együttműködésben Közép-Európában bevezettük a Perfectly Imperfect  kínálatot, amelynek keretében eddig több mint 6000 tonna olyan külsőre nem tökéletes zöldséget és gyümölcsöt értékesítettünk, ami már a termelőknél kidobásra lett volna ítélve.

Átlagon felüli termés (vagy más néven rekordtermés) esetén beszállítóinkkal együtt azon dolgozunk, hogy a felesleget hatékonyan tudjuk elosztani. Az elmúlt évben először kísérleteztünk az ilyen rekordtermés értékesítésével Közép-Európában, amelynek keretében például 4600 Perfectly Imperfect jégsalátát értékesítettünk 50%-os áron 15 lengyelországi hipermarketünkben – így vásárlóink is jól jártak, és segítettük csökkenteni a termelőknél keletkező élelmiszer-felesleget.

A közelmúltban indítottuk el Közép-Európában élelmiszer-hulladék forródrótunkat, amelyen beszállítóink értesíthetnek bennünket az ellátási láncukban keletkező potenciális élelmiszer-feleslegről, így közösen oldhatjuk meg a problémát.

Tudjuk, hogy az élelmiszer-pazarlás elleni harcot egyedül nem nyerhetjük meg, ezért a helyi élelmiszerbankokkal, jótékonysági szervezetekkel, kormányzati szereplőkkel és beszállítóinkkal közösen dolgozunk céljaink eléréséért

2017/18 – Az élelmiszer-hulladék eloszlása kategóriánként

Az átláthatóság és a mérhetőség elengedhetetlen a pazarlási gócpontok azonosításához, valamint ahhoz is, hogy megszüntessük az élelmiszer-pazarlás okait. Emellett mindenki számára segítséget nyújt ahhoz, hogy megértsük, hol, miért és mennyi élelmiszer kerül a szemétbe.

Közép-Európában az élelmiszer-hulladék mennyisége az összes értékesített élelmiszer 1,2%-át ◊ tette ki 2017/2018-ban. Ez jelentős javulás az előző évi 1,6%-hoz* képest. Ennek több oka is van:

 1. Közép-Európában 15%-kal csökkentettük a teljes élelmiszer-felesleget (az egy évvel korábbihoz képest) áruházainkban a hatékonyabb forgalom-előrejelző és rendelési, valamint a készletezési- és hulladékkezelési eljárások fokozott betartása révén. Ennek eredményeként az élelmiszer-hulladék összmennyisége is 30%-kal csökkent Közép-Európában.
 1. Az élelmiszer-felesleg újraelosztását célzó rendszerünk bevezetésére összpontosítottunk Közép-Európában. Ez azt eredményezte, hogy 100%-kal több felesleges élelmiszert tudtunk adományozni (élelmiszerbankok számára emberi fogyasztásra, valamint állati takarmányozásra), mivel tavaly megduplázódott, és ezzel 600 fölé nőtt az élelmiszer adományozó programban résztvevő áruházaink száma.
 1. Továbbfejlesztettük élelmiszer-adományozási folyamatunkat az élelmiszerbankok és az állatmenhelyek felé. Ez jelentősen csökkentette a közép-európai működésünk során keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségét, és tanúbizonyságot tesz munkatársaink, valamint az élelmiszerbankok és beszállító partnereink kemény, folyamatos, közös munkájáról, amellyel igyekeznek megbirkózni a termelőtől a fogyasztóig keletkező élelmiszer-hulladékkal.

 

A 2017/18-as pénzügyi évben összesen 3 227 655 tonna élelmiszert értékesítettünk vásárlóinknak a közép-európai régióban. Ebből:

 • 51 579 tonna felesleg keletkezett (amelyet nem értékesítettünk vásárlóinknak)
 • Ebből 24 318 tonna volt alkalmas emberi fogyasztásra
 • Amiből 13 149 tonnát adományoztunk vagy osztottunk el újra rászorulóknak, illetve állati takarmányozásra
 • 11 169 tonna emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszerből lett hulladék, ami több mint 46%-os csökkenés az előző évhez képest

Emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszer 2017 / 18-ban (tonna)

A 2017/18-as pénzügyi évben a Tesco Magyarország több mint 913 811 tonna élelmiszert értékesített, amiből 17 436 tonna felesleg keletkezett. Ebbe a mennyiségbe beletartozik az emberi fogyasztásra alkalmatlan, az emberi fogyasztásra adományozott, valamint az állati takarmányként felhasznált élelmiszer, valamint a hulladék is. A tavalyi adatokhoz képest ez azt jelenti, hogy az élelmiszer-hulladék (felesleg az emberi fogyasztásra szánt adomány és a takarmány célú adomány mennyisége nélkül) mennyisége 35 százalékkal, 14 991 tonnáról 9764 tonnára csökkent. Ennek eredményeként a Tesco Magyarország tavaly 103 százalékkal több élelmiszert tudott jótékony célokra felajánlani. Az emberi fogyasztásra alkalmas 10 536 tonna élelmiszerből 6948 tonnát juttattak el rászorulókhoz és 351 tonnát használtak fel állati takarmányként, ami azt jelenti, hogy Magyarországon a fogyasztásra alkalmas élelmiszerfelesleg 66 százalékát hasznosították élelmiszer adományként.

 

Bár nagy lépést tettünk a közép-európai működésünk során keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentése felé, még rengeteg a teendő.  Keményen dolgozunk céljaink eléréséért, hogy eljöhessen az a nap, amikor a Tescónál egyetlen falat emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszer sem veszik kárba. Nincs időnk a pazarlásra.

Itt megtudhatja, hogyan számítjuk ki az élelmiszer-hulladék mennyiségét

[További információ:]
Az egyesült királyságbeli működésünkkel kapcsolatos adatok itt tekinthetők meg: https://www.tescoplc.com/investors/reports-results-and-presentations/annual-report-2018/

Független tanácsadónk, a KPMG LLP nyilatkozata

A KPMG LLP az ISAE 3000 könyvvizsgálói szabvány szerinti független korlátozott megerősítést nyújtott az élelmiszer-hulladékkal kapcsolatos adatokra. A KPMG a jelentésben ◊ jellel jelölt adatokról hitelesítő véleményt adott ki, a teljes vélemény pedig a következő webhelyen érhető el: www.tescoplc.com/foodwastefigures.

(*) Újból kiszámítottuk a teljes élelmiszer-hulladék mennyiségét (tonnában) a 2016/17-es pénzügyi évre vonatkozóan. További információkért látogasson el a következő webhelyre: www.tescoplc.com

MÉDIA MEGJELENÉSEK:

 

2022.01.01.-Új Néplap (Családok százai kaptak a begyűjtött élelmiszerekből)
2021.11.30.-Szolnok Tv (KARÁCSONYI ÉLELMISZERADOMÁNY)

 

2021.11.21. -Szoljon.hu

https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/ket-es-fel-tonna-elelmiszeradomany-gyult-ossze-a-szolnoki-akcio-soran-4031204/

Ismét országos karácsonyi adománygyűjtésben a CONTACT MKSZ a Magyar Élelmiszerbank JNSZ Megyei Koordinátora ! Köszönjük az ÖNKÉNTESEINKNEK , VÁLLALKOZÓ PARTNEREINKNEK ,  hogy ismét csatlakoztak a nemes ügyhöz és EGYÜTT REKORD MENNYISÉGŰ ADOMÁNYT TUDTUNK GYŰJTENI AZ AUCHAN ÉS A TESCO áruházakban 2021 évben is !  KÖSZÖNJÜK MÉDIA PARTNEREINKNEK , A TÁMOGATÁST  ( AKTÍV RÁDIÓ, ÚJ NÉPLAP, SZOLNOK TV ) !   Az összegyűjtött tartós élelmiszerek kiosztásra kerülnek karácsony előtt a hátrányos helyzetű családok számára .

 

Idén is karácsonyi adománygyűjtési akció , az AKTÍV RÁDIÓ riportjában dr.Molnár Beáta elnököt hallhatják !

 

2021.09.08.-Szolnok Tv: Újabb adomány
2021.09.01.-Szolnok Tv: ÉLELMISZERCSOMAGOT OSZTOTTAK

 

Adományátadás Tiszavárkonyban

 

Megyei élelmiszerosztásról szoló, Aktív rádióban elhangzott riport 2021.03.23.
Nébih: folytatódik az élelmiszerpazarlás elleni program (www.szoljon.hu)

 

Agrárminisztérium és a Nébih továbbra is elkötelezett a 2020 óta Magyarország nemzeti élelmiszerhulladék-megelőzési programjának is számító Maradék nélkül folytatása mellett.

Folytatódik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás elleni programja, a Maradék nélkül – közölte a hatóság az MTI-vel.

A közleményben felidézik, hogy február 25-én, online zárókonferencián összegezték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatala (Nébih) Maradék nélkül programjának legfontosabb eredményeit, amelyet az Európai Unió LIFE pályázatának pénzügyi hozzájárulásával 2016-ban indítottak.

A tájékoztatás szerint Bognár Lajos országos főállatorvos a konferenciát megnyitó beszédében bejelentette, hogy bár az EU-s társfinanszírozási időszak véget ért, az Agrárminisztérium és a Nébih továbbra is elkötelezett a 2020 óta Magyarország nemzeti élelmiszerhulladék-megelőzési programjának is számító Maradék nélkül folytatása mellett.

Angelo Salsi, az Európai Bizottság LIFE programjának vezetője köszöntő beszédében kiemelte, a Maradék nélkül projekt példaértékű kezdeményezés lehet más országok nemzeti programjai számára a maga komplexitásával, innovativitásával és eredményességével – írja a Nébih közleményében.

Kasza Gyula, a program vezetője az elmúlt 4 év legfontosabb eredményeit ismertetve elmondta, a komplex oktatási program csaknem 300 000 gyerekhez jutott el a nyomtatott és az online letölthető oktatási csomagok révén. Bemutató foglalkozásokat, órákat 58 iskolában tartottak, amelyeken 1800 gyerek és 110 pedagógus vett részt, a program vetélkedőibe, játékaiba pedig 2300 gyerek kapcsolódott be.

A Nébih közölte, a Maradék nélkül program kutatási eredményei a lakossági élelmiszerhulladékról azt mutatja, hogy Magyarországon 2016 és 2019 között 4 százalékkal csökkent az egy főre eső éves élelmiszerhulladék mennyiség, amely jelenleg hozzávetőlegesen 65 kilogramm.

A program részeként tematikus útmutatók is készültek az élelmiszerláncban keletkező élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentésére szolgáló jó gyakorlatokról az élelmiszer-feldolgozók, a kereskedelem, a vendéglátás, valamint a civil szektor számára – tájékoztatott a Nébih.

 

2021. 02. 15. szoljon.hu- Élelmiszer-adományt osztanak a Nagykörűn

Forrás: https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/elelmiszer-adomanyt-osztanak-a-nagykorun-3274852/

 

2020.12.10.-Új Néplap: Adományok ezrei értek célba megyénkben

https://www.szoljon.hu/galeria/adomanyatadas-tiszavarkonyban/10/10

https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/adomanyok-ezrei-ertek-celba-megyenkben-3114439/

Sok-sok adományt gyűjtöttünk össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országos élelmiszer adománygyűjtő akciójában november 27-28-29 én , az Auchan Szolnok és a Szandaszőlősi Tesco Áruházban önkénteseinkkel, kollégáinkkal .

Köszönjük minden önkéntesünknek, kollégánknak, a kitartó munkát !  A vállalkozóknak és magánszemélyeknek   pedig az adományokat!

Együtt sikerült !!

Az összegyűjtött élelmiszert karácsony előtt jutatjuk el a nélkülöző embertársaink számára

Sok-sok adományt gyűjtöttünk össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országos élelmiszer adománygyűjtő akciójában november 27-28-29 én , az Auchan Szolnok és a Szandaszőlősi Tesco Áruházban önkénteseinkkel, kollégáinkkal
(Képre kattintva tovább a galériához.)
2020.11.30.-Új Néplap: Sokan adományoztak,2020 éves országos élelmiszergyűjtési akcióban
2020 éves országos élelmiszergyűjtési akció

 

 

https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/begyujtott-elelmiszerekkel-tamogatjak-a-raszorulokat-a-megyeben-2750419/

2020.10.12.-Új Néplap: Begyűjtött élelmiszerekkel támogatják a rászorulókat

Az elmúlt hónapok során…

Az utóbbi négy hónap nagy kihívások elé állította az Élelmiszerbankot. A legnagyobb feladatot - mint mindenki életében - nálunk is az jelentette, hogy alkalmazkodjunk a bizonytalansághoz, és ki tudjuk szolgálni a napról napra növekvő rászorulói igényeket.
Sok ellátottunk (gyermek-, anya- vagy idősotthonban vagy hajléktalanszállón élők) szigorú karanténban töltötték ezt az időszakot, ami még inkább kiszolgáltatottá tette helyzetüket. Az egyedül élő, idős rászorulókra is különös figyelmet fordítottunk, számukra nagy segítséget jelentett, hogy sok partnerszervezetünk házhoz szállította az adományokat.

A járvány sajnos hosszú távon hat mindannyiunk életére. Sokan már elvesztették állásukat, folyamatosan nő a segítséget kérők száma. Mi folytatjuk munkánkat, hiszen egy ételosztás sokak számára egy éhezés nélküli napot jelent.

A rendkívüli állapot ellenére az elmúlt négy hónapban 2669 tonna élelmiszert mentettünk meg és osztottunk ki a rászorulóknak, ami a tavalyi év ugyanezen időszakához képest kétszeres mennyiségű azonnali segítséget jelentett a nélkülözésben élők számára.

Hálásan köszönjük minden felajánló partnerünk, támogatónk, adományozónk önzetlen nagylelkűségét, és partnerszervezeteink fáradhatatlan segítségét a veszélyhelyzetben!

Tovább ➤➤

 

Gyermekpályázat a rászoruló gyermekek tartalmas táborozásáért

Lezárult gyermekpályázatunk, amelyet minden évben azzal a céllal hirdetünk meg, hogy minél több rászoruló gyermek nyári táborozását gazdagítsuk egy kis édességgel. Idei pályázatunk eredményeképp 81 szervezetnek adunk csokit, kekszet, édességet 9323 rászoruló gyermek számára, 23,5 millió forint értékben.

Idén lesz 15 éves a Magyar Élelmiszerbank Egyesület
A 15 év eredményei, amit együtt sikerült elérnünk:

Több mint 73 ezer tonna élelmiszert osztottunk szét az országban.

Indulásunkkor 6 gyártótól és üzletlánctól mentettük az élelmiszert, jelenleg az aktív felajánló cégek száma több mint 100.

Már évente 300 000 nélkülözőt látunk el élelmiszerrel.

2005-ben 41 karitatív szervezettel kezdtünk el dolgozni, mára már 400 partner segít az élelmiszer kiosztásában országszerte.

Köszönjük partnereinknek, támogatóinknak, önkénteseinknek és minden lelkes segítőnknek az önzetlen munkát! 

A rendkívüli időszakban is fejlesztettünk

Partner segélyszervezeteink 80%-a vírus alatt is folytatta tevékenységét és az élelmiszerosztást. Pillanatok alatt alkalmazkodtak az új feltételekhez, minden higiéniai ajánlást betartva, a lehető leggondosabban végezték munkájukat.
Büszkék vagyunk rájuk, és hálásak vagyunk az együttműködésükért!
A rendkívüli helyzet ellenére arra is koncentráltunk, hogy közös munkánkat továbbfejlesszük. Idén - a vírus miatt - online tartottuk meg éves tájékoztató szervezeti napunkat, és emellett 5 tematikus tapasztalatmegosztó workshopot szerveztünk. Bár a személyes találkozás nagyon hiányzott, a programok jól sikerültek.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT A RÁSZORULÓKNAK!

Adományát megsokszorozzuk, 3.000 Ft-ból már 54 élelmiszercsomagot juttatunk el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

 

2020. évi januári  Civil Forrás
 2019.06.29.- Youtube (Szeretlek Magyarország)
2018.12.15. Új Néplap (1. és 3. oldal)- Adományokat osztottak
2018.12.14. Szolnok Tv- 500 család kapott adományt

2018.10.03. Új Néplap - Civil oldal 

2017.12.08. Karácsonyi melegételosztás

2017. 12.09. Új Néplap 1. oldal- Ételt osztottak a szolgálatnál

 

2017.12.06. Önkéntesek Nemzetközi Napja

2017.11.27. Új Néplap- Karácsonyi adománygyűjtés

2017.11.06. Önkéntes Kerekasztal

 

2017.10.11. Új Néplap- Civil Oldal

2017.06.19. - Magyar Élemiszerbank Egyesület (Facebook oldaláról) élelmiszeradománnyal való segítés
2017.06.19. - Magyar Élemiszerbank Egyesület (Facebook oldaláról) élelmiszeradománnyal való segítés

 

2016.12.10. Karácsonyi ételosztás

2016-12-10-karacsonyi-etelosztas

Melegétel osztás a Hellász Tavernában, Szolnok tv- 2016.12.07.

http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=41358

KARÁCSONYI ADOMÁNYGYŰJTÉS 2016.11.25.

http://www.mediaklikk.hu/video/ma-delutan-2016-11-25-i-adas-3/ (5-9  perc között)

KARÁCSONYI ADOMÁNYGYŰJTÉS 2016.11.29.

http://www.szolnoktv.hu/musorok/hirora/?article_hid=41227

Új Néplap     2016.10.21.

Új Néplap

Nagy segítség az élelmiszercsomag a rászorulóknak (szoljon.hu)2016.10.24.

http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/nagy-segitseg-az-elelmiszercsomag-a-raszoruloknak-689764