SEGÍTENÉK

Adományozás lépésről-lépésre

Ha adományozni szeretne, látogasson el a www.adjukossze.hu oldalra. Ha adakozás előtt tájékozódni is szeretne, ez az útmutató támpontokat kíván adni az adományozás folyamatában – hogyan válasszunk, mit adjunk, mire van szükség, milyen jogaink vannak, mit várhatunk el, stb.

Önkéntes szeretnék lenni!

Ha van olyan társadalmi ügy, ami szívünknek kedves, és szeretnénk új tapasztalatokat szerezni, tudásunkat a jó ügy érdekében kamatoztatni, akkor ennek egy kézenfekvő és gyakorlati formája lehet, ha valamelyik civil szervezetnél vállalunk szabadidőnk terhére önkéntes munkát.

Dolgozni szeretnék a civil szférában!

Az álláskeresés lépéseiben nem szektorfüggő. Akárhol is szeretnénk elindulni, ugyanazokat az alapvető dolgokat kell átgondolnunk. Ki vagyok, mivel szeretnék foglalkozni, kikkel akarok együtt dolgozni? A civil szektorban történő munkavállalás egy kis- vagy középvállalatéhoz hasonlít: sokrétű tudást, folyamatos tanulást, fejlődést, változatos munkát rejt magában megfűszerezve egy kis közjóért való tevékenykedéssel. Aki a szektorban szeretne elhelyezkedni, az valószínűleg meg van fertőzve némi jobbítási szándékkal, elköteleződéssel, közösségi gondolkozással.

GYIK

forrás: nonproft.hu