Újvárosi Fejlesztési Iroda

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a 142/2018. (V.31.) sz. közgyűlés határozatával fogadta el az Újvárosi Humán Fejlesztési Programban (továbbiakban: Program) végzett 2017. évi tevékenységről szóló beszámolót, mely felhatalmazást adott a Program folytatásáról szóló cselekvési tervre vonatkozó javaslat és a Program végrehajtásában közreműködő szervezettel történő együttműködési megállapodás előkészítésére.

 

A Kornéliusz Háza Missziós Egyesület 2018. február 28. napjával befejezte a városrészben az Újvárosi Humán Fejlesztési Programban való közreműködését. A program kezdete óta sok-sok érték jött létre, a lakosság a program során kialakított szolgáltatásokat szívesen vette igénybe, és kívánja azt a továbbiakban is igénybe venni.

A Program egyik nagyon fontos alappillére, hogy az önkormányzati szféra mellett a civil szféra is meghatározó, hiszen a területi munkát, a lakosokkal való közvetlen kapcsolatot hatékonyan terepmunkával lehet elérni. A civil szervezetek hatékony erőforrás-bevonása segíti a Program hatékony megvalósítását.  

 

Mindezek alapján nem láttuk indokoltnak, hogy a Program struktúráján változtassunk, és a leendő közreműködő, végrehajtó szervezettel úgy tárgyaltunk, hogy a megvalósítani kívánt, általuk tett javaslat az előző évi struktúrára épüljön.

 

A Program végrehajtásába a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálatot kívánjuk bevonni, amely szervezettel évek óta dolgozik Önkormányzatunk. A Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat az Újvárosi Humánfejlesztési Program társadalomfejlesztési komponense megvalósítását végzi.

Az Újvárosi Humán Fejlesztési Projekt részletes dokumentalasa itt található :

 

 

Újvárosi Fejlesztési Iroda működése pillanatképekben

 

Újvárosi Fejlesztési Iroda felújítása

A SzolnOK. helyi akciócsoport a CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat  által a CLLD keretében a TOP 7.1.1-16-H-013-1.2 kódszámú Kulturális és közösségi célú infrastrukturális fejlesztések  című helyi felhívásra benyújtott   „ Közösségi lehetőségek az UFI - ban  „ című  SZOL.1.2. 18-004 azonosító számú helyi támogatási pályázatunkat nyertesnek nyilvánította , ezért az UFi megszépült . Új közösségi tereket hoztunk létre, akadálymentesítettük az épületet, és a  Magyarországi Reménység Egyház útján az udvar is egy közösségi funkciót kapott. A fejlesztéseket tovább folytatjuk, hogy ebben a környezetben új szolgáltatásokkal várjuk a városrész lakosságát .

 

 

Napsugár Nyugdíjas Klub

Az UFI-ban működő  Napsugár Nyugdíjas klub 30 éves , mely újjáalakult , színes programokkal várja a városrész szépkorú lakosságát ! Csatlakozzon bátran !

 

 

Ifjúsági klub

Az UFI-ban Ifjúsági Klubot üzemeltetünk, egyre gyarapodó létszámban és érdeklődőkkel, minden hónap második csütörtökén várjuk a városrész ifjúságát, programokkal

 

Tegyünk együtt a közbiztonságunkért SZEM MOZGALOM

Az UFI-ban működik a városrészi SZEM mozgalom, a városrésznek minden területén a lakosok segítenek a problémák feltárásában, megoldásában . Csatlakozzon Ön is ! Minden negyedévben ülésezünk!

 

 

 

Lakossági Fórumok

A 8.sz. választókerület képviselője Molnár Iván képviselő Úr minden félévben várja Önöket a területen több helyen meghirdetett  lakossági fórumokon. Ossza meg, jelezze kérését, problémáját, fontos a lakosság véleménye ! Jöjjön el a fórumokra , jelezzen írásban , személyesen az UFI-ban .

 

Önkéntesség

Az UFI-ban működik a Magyarországi Reménység Egyház Önkéntes mozgalma , jöjjön el és csatlakozzon Ön is, legyen egy önkéntes csapat tagja!  Érdeklődjön a lehetőségekről .

 

 

 

 

 

Karitatív tevékenység ( Élelmiszer és adományosztó tevékenység)

Élelmiszert,  ruha és bútoradományokkal tudjuk társszervezeteinken keresztül segíteni a város rászorulóit. Segítségre van szüksége , vagy tudomása van segítségre szoruló embertársáról jelezze az Ufi-ban , segítünk ! Figyelje adományosztó felhívásainkat a városrészben !

 

 

 

 


 

                                                                   Média Megjelenés

2020.10.11.-Több közösségi eseményt is szerveznek Szolnok déli városrészében

https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/tobb-kozossegi-esemenyt-is-szerveznek-szolnok-deli-varosreszeben-2745697/

2020.05.22.-Palántaosztás az Újvárosi Fejlesztési Irodánál

                              Szolnok Televízió - 2020-02-24 - Városfejlesztési bizottság

                           http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=57726

 

2020. évi januári  Civil Forrás
2020.01.14. Szolnok Tv-  Ruhaadomány az Újvárosi városrészen élő rászorulóknak

 

 

 

 

 

2019.03.26.- Szolnok Tv Hátrányos helyzetűek segítése ( Újvárosi Fejlesztési Iroda)

 

Körzeti megbízotti iroda nyílt a Hetényiben 2019.02.20.

Új körzeti megbízotti irodát adott ma át a Szolnoki Rendőrkapitányság. A „Csallóköz kettes” körzetet ellátó kirendeltség a Hetényi Géza Megyei Kórházban kapott helyet. A feladatra kinevezett rendőrrel együtt 7 szolnoki körzeti megbízott látja el rendvédelmi feladatait Szolnokon.

http://www.szolnoktv.hu/
https://www.youtube.com/szolnoktelevizio
#aktuálisszolnoktv #aktuális #hírek #szolnoktv #sztv

 

 

2018.09.26- Egészségügyi, sport, turisztikai és szociális bizottsági ülés:

 

 

2018.10.03. Új Néplap - Civil oldal