Önkéntes Centrum Galériák

2021. 11. 26. Szoljon.hu

Országos szinten is sikeresek a jászkunsági önkéntes programok

Az Önkéntes Kerekasztal évzáró ülésén a tervekről is beszéltek.

Az idei eredmények mellett a jövő évi, ifjúságot megcélzó programterveket is tárgyalták az Önkéntes Kerekasztal csütörtöki, évzáró ülésén, melyet a Baross úti Civil Közösségi Szolgáltató KözpontbanOpens in a new window tartottak meg. Az összejövetelen a kerekasztal tagok védettségi igazolvánnyal vehettek részt.

Civil szervezetek kezdeményezésére kormányzati támogatással a 2021-es év lett az Önkéntesség Magyarországi Éve (ÖMÉ 2021). A négy témahét köré szervezett országos programhoz rengeteg szervezet, intézmény és önkormányzat csatlakozott. Minderről Bálega János, az ÖMÉ 2021 Észak-Magyarország, Észak-Alföld és Dél-Alföld regionális koordinátora, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület stratégiai vezetője tartott összefoglalót. Mint elmondta, a szervezők sikernek könyvelik el, hogy a programok – mint például a környezettudatosságot erősítő virágosítás vagy a rajzpályázatok – nemcsak az idős korosztályt mozgatták meg, hanem a fiatalokat és a középkorúakat is. Azt is hangsúlyozta, hogy megyénk országos szinten is dobogós helyen áll a csatlakozott szervezetek és programok számát, valamint a megrendezett programok minőségét tekintve is.

Pappné Szabó Anita kerekasztal vezető és dr. Molnár Beáta, a megyei önkéntes központ vezetője ismertette, hogy milyen programokkal kapcsolódtak a rendezvénysorozathoz.

Az idei célok és eredmények felidézését követően az eljövendő időszakra helyeződött a hangsúly. A kerekasztal tagok közösen határozták meg a jövő évi törekvéseik irányvonalát. Célkitűzésük, hogy az IKSZ (iskolai közösségi szolgálat) adta kereteken belül megújítják és megerősítik a kapcsolatukat az iskolákkal, szervezetekkel, diákokkal, intézményekkel. Hangsúlyos szerepet kap a tudásátadás: külön képzéseket terveznek tanároknak, koordinátoroknak, fogadó szervezeteknek és a diákoknak. A fogadó szervezeteknél diákoknak workshop napokat is szeretnének tartani. Emellett a fiatalok mentális egészségével is foglalkoznak, tekintettel a járványhelyzet következményeire.

A felvetett ötletekből egy olyan programsorozat állítható össze, mely illeszkedik a 2022-es Ifjúság Évéhez. Javaslatot tettek, hogy a kész programsorozatot vonják be az Ifjúsági Stratégiába is. Külön célkitűzés Szolnok Város Önkéntes Stratégiájának megalkotása is.

 

Forrás: https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/orszagos-szinten-is-sikeresek-a-jaszkunsagi-onkentes-programok-4044851/

 

2021.11.19-21. Karácsonyi Adománygyűjtés

Ismét országos karácsonyi adománygyűjtésben a CONTACT MKSZ a Magyar Élelmiszerbank JNSZ Megyei Koordinátora ! Köszönjük az ÖNKÉNTESEINKNEK , VÁLLALKOZÓ PARTNEREINKNEK ,  hogy ismét csatlakoztak a nemes ügyhöz és EGYÜTT REKORD MENNYISÉGŰ ADOMÁNYT TUDTUNK GYŰJTENI AZ AUCHAN ÉS A TESCO áruházakban 2021 évben is !  KÖSZÖNJÜK MÉDIA PARTNEREINKNEK , A TÁMOGATÁST  ( AKTÍV RÁDIÓ, ÚJ NÉPLAP, SZOLNOK TV ) !   Az összegyűjtött tartós élelmiszerek kiosztásra kerülnek karácsony előtt a hátrányos helyzetű családok számára .

 

2021.10.08.-Önkéntesség és művészet

Az OMÉ 2021 keretében a JNSZ Megyei Önkéntes Központ az újjáépített Szolnoki Művésztelepen látta vendégül a szenior önkénteseket. A napot az ő ünneplésük tiszteletére szervezték.
Szolnok Tv -Aktuális műsora (16:45-18:35 perc között)
Új Néplap/Szoljon (2021.10.09.)
Önkénteseknek szerveztek művészeti napot