Kis nemzet vagyunk, de sok-sok nagyszerű tudóst, feltalálót és művészt adtunk már a világnak. A Jász-Nagykun Szolnok Megyei Tehetségsegítő Tanács és a Szolnoki Tankerületi Központ a Nemzeti Tehetség Program pályázatának segítségével állított össze egy kiadványt, Tehetségpontok Jász-Nagykun-Szolnok Megyében 2021. címmel. E friss kiadvány bemutatóján vettem ma részt mint a megyei Tehetséggondozó Tanács elnöke.

Gratulálok tehetséggondozók munkájához, és a munkájukat összegző ki…

Nagy szüksége van a világnak jó emberekre!

Ott vannak nekünk - emlékeznek még? - a Szolnoki Hősök, a gyakran névtelen, köztünk járó emberek (vagy inkább angyalok?), és itt van nekünk a Rotary Szolnok, amely neve összeforrt a jótékonysággal - egész évben. És mivel mindig van egy remek ötletük, hogyan, mi módon segíthetnének, ezért idén is folytatják a közel 15 éves hagyományukat és ott vannak ők is az adventi faluban.

A tér Verseghy Ferenc Könyvtár felőli zugában keressék …

Folyamatosan érkeznek az adományok a Szeretetdoboz akció keretében.

Ma Szalay Ferenc polgármester úr, valamint Tasnádi Zoltán, a FIDESZ szolnok városi és Rusvai Károly, a KDNP frakcióvezetője és Karancsi Tamás, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség igazgatója szeretdobozait vette át Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, hogy aztán majd a beérkezett sok-sok további adománnyal együtt a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségével rászoruló gyermekekhe…

Hogy mi a legfontosabb az életben? A szeretet... a törődés, az odafigyelés, a barátság, egészség.. meg nem vehető dolgok. És fontos az is, hogy a szeretet ünnepének közeledtével gondoljunk azokra, akik szükséget szenvednek.

Nemzeti Kiválóság Díj. Ízlelgessék ezt egy csöppet, mert a város ismét egy párját ritkító elismerésben részesült. A Szolnok Városi Óvodák a szakmaiság, a munka iránti lelkesedés és alázat, sportnyelven szólva a csapaton belüli kémia mintapéldája.

Ezeknél azonban sokkal fontosabb a visszajelzés, esetükben a szülői visszajelzések milyensége: ezeket hallva nem találkozni olyan szolnoki szülővel, aki komolyabban bele akarna/tudna kötni abba, ahogyan ezek az intézmények működnek…

2021-ben ünnepeljük Pilinszky János születésének 100. évfordulóját. A jeles dátumhoz kapcsolódva tartottak performance-szal egybekötött rögtönzött kiállítást a Szolnoki Művésztelep kertjében. A tárlat ötletgazdái és megvalósítói egyaránt szolnoki diákok voltak.

78 millió forint kormányzati támogatásból újul meg a Réz és Glykais Gyula utca valamint a Kassai köz. A munkálatok október elején kezdődtek és várhatóan november végére be is fejeződnek. Még idén a Horog utcát is rekonstruálják. Az útfelújítási program jövő tavasszal folytatódik.

A legjobbak között a Szolnok Városi Óvodák. Az intézménynek Nemzeti Kiválóság Díjat ítélt meg a Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az elismerést november 22-én a Pesti Vigadóban vehette át az óvoda delegációja.