A Gyermekjóléti Alapítvány pályázatot hirdet A közös éneklés öröme című országos pályázatához kapcsolódóan A lélek öröme címmel. A pályázat célja a magyarországi amatőr kórusmozgalom fellendítése. A pályázaton amatőr világi vagy egyházi kórusok vehetnek részt a kórus által előadott magyar népdalok vagy magyar egyházi dalok átdolgozásával, amelynek felvétele 2020. december 1. és 2021. május 31. között készült.

Beadási határidő: 2021. május 31.

 

A pályázat célja: A 2 millió forint összdíjazású országos pályázaton 7 kategóriában indulhatnak egyéni diákmédiások vagy szerkesztőségek. Külön értékeljük az általános, a középiskolából és felsőoktatási intézményektől érkező pályázatokat.

Kiíró: GEO magazin

Beadási határidő: 2021.03.15.

A pályázat célja: Kreatív Karantén címmel hirdetett összművészeti pályázatot szociális intézményekben és gyermekvédelemben élőknek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a pályaműveket január 15-től február 28-ig várják.

Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára a témában tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az év hosszú és embert próbáló volt, a szociális intézményekben, a gyermekvédelemben dolgozóknak és az ott élőknek egyaránt. Mégis az intézményekben járva azt tapasztalta, hogy minden kihívás ellenére megvan az a fajta összetartás, összekapaszkodás és bátorság, ami a mostani túléléshez szükséges. "Annak a megtestesülése, hogy együtt minden nehézséget le tudunk győzni, de csak együtt sikerülhet mindezen úrrá lenni" - mondta.

Kiíró: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Beadási határidő: 2021.02.28.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet

„A támogató szolgáltatás keretében használandó új vagy használt gépjármű vásárlásának, a meglévő gépjárműpark bővítésének, cseréjének támogatása 2021”

(TAMAUTO2021) címmel

Beadási határidő: 2021. február 15.

A tavalyi feje tetejére állt évben a nehézségek ellenére is számtalan megható, kreatív, a váratlan kihívásokra válaszoló, kitűnő civil kezdeményezés született. Most eljött az idő, hogy felhívd rá még több ember figyelmét. Keressük a 2020-as év legjobb civil kezdeményezéseit! Mutassátok meg, Ti mire vagytok a legbüszkébbek, vagy hívjátok fel a figyelmet a pályázatra ott, ahol valami igazán jót láttatok, tapasztaltatok!

További tudnivalók a pályázati felhívásban.

Beadási határidő: 2021. február 15.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, 29. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Beadási határidő: 2021. február 10. 15:00 óra

A pályázat célja: Rohamtempóban változik a világ, újabbnál újabb kihívások elé állítva minket. Egy világjárvány kellős közepében ülve talán minden eddiginél bizonytalanabbá válik a kérdés, merre tartunk, hogyan változhat életünk 15 év múlva? Maszkos emberekké válunk? Lesz kézfogás, ölelkezés? Vidéken élünk, vagy nagyvárosokban? Home Office lesz, vagy irodai jelenlét?

Kiíró: GEO magazin

Beadási határidő: 2021.02.07.

Visegrádi Alap januárban még várja a pályázatokat a 2021-es év első kis- és nagyösszegű, Visegrád+, illetve stratégai támogatásaira. A támogatott projekteknek meg kell felelniük a Visegrádi Pályázat legalább egy célkitűzésének, amelyek a következők: kultúra és közös identitás; oktatás és kapacitásbővítés; innováció, kutatás-fejlesztés, vállalkozói tevékenység; a demokratikus értékek és a média; közpolitika és intézményi partnerségek; regionális fejlesztés, környezetvédelem és idegenforgalom; társadalmi fejlődés.

Bővebb információ:

Nemzetközi Visegrádi Alap;
I: https://www.visegradfund.org/apply/grants

Beadási határidő: 2021.február 01.

A pályázat célja: Közvetlen célcsoport: kis létszámú, fogyatékos személyek számára személyes gondoskodás keretébe tartozó szakosított ellátást, valamint ellátási szerződés keretében család- és gyermekjóléti szolgáltatást fenntartó egyházi és nem állami szervezetek.

Kiíró: Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.

Beadási határidő: 2021.01.30.

Pályázhat: Bárki!

Az e felhívás keretében finanszírozott projektekkel szemben elvárás, hogy kézzelfogható előnyökkel járjanak tíz területen:
az európai zöld megállapodás fő munkafolyamatait tükröző nyolc tematikus területen, melyek:
1. az éghajlatvédelmi törekvések fokozása
2. a tiszta, megfizethető és biztonságos energia
3. a tiszta és körforgásos gazdaságot szolgáló ipar
4. az energia- és erőforrás-hatékony épületek
5. a fenntartható és intelligens mobilitás
6. "a termelőtől a fogyasztóig" stratégia
7. a biológiai sokféleség és az ökoszisztémák
8. a szennyezőanyag-mentesség, a mérgező anyagoktól mentes környezet

és két horizontális területen, melyek a tudás megerősítése és a polgárok szerepvállalásának növelése, és hosszú távú perspektívát nyújtanak az európai zöld megállapodásban előirányzott változások sikeréhez.

Kiíró: Európai Bizottság

Beadási határidő: 2021. január 26.

A SozialMarie – Prize for social innovation – idén 17. alkalommal kerül meghirdetésre: kipróbált, bevált, hatékony társadalmi innovációkat keresünk Közép- és Kelet-Európa minden szektorából. A 15 legjobb társadalmi innováció 2021. május 1-én Bécsben veheti át a SozialMarie Díjat. Az első három nyertes 15.000 euró, 10.000 euró és 5.000 euró díjazásban részesül, míg további 12 díjazott projektenként 2.000 euró elismerést kap.

A teljes pályázati anyagot két nyelven kell benyújtani: a beküldési területnek megfelelő nemzeti nyelven ÉS külön angol nyelven.

Beadási határidő: 2021. január 19.

A Hajléktalanokért Közalapítvány az új koronavírus-járvánnyal összefüggésben jelenleg fennálló egészségügyi válsághelyzetre tekintettel a hajléktalan személyeket ellátó alap és szakosított ellátást nyújtó intézmények új koronavírus-járvány elleni megelőzésére való felkészülését kívánja támogatni.

Letölthető dokumentumok:

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. január 4. – 2021. január 18. közti időszak.

Beadási határidő: 2021. január 18.

A pályázat célja: - Önállóan támogatható tevékenységek: kísérleti fejlesztés (a projekt elszámolható költségének min. 50%-a).

- Önállóan nem támogatható: alkalmazott (ipari) kutatás, eszközök és immateriális javak beszerzése, nyilvánosság biztosítása, projektkoordináció, közbeszerzés, iparjogvédelem, általános költségek.

 

Kiíró: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

Beadási határidő: 2021.01.15.

A pályázat célja: Az AutóPlusz 2020 pályázati program célja az aktív kerekesszéket, elektromos kerekesszéket vagy elektromos mopedet használó, súlyosan mozgáskorlátozott személyek önálló életvitelének támogatása, közlekedési lehetőségeik javítása egy, az állapotuknak megfelelő gépjármű beszerzésének támogatásával.

Kiíró: Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.

Beadási határidő: 2021. 01.15.

A pályázat kiírója a lebonyolítással kapcsolatos feladatok ellátására a Nemzeti Fogyatékosságügyi- ás Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (továbbiakban Lebonyolító) bízta meg. A Lebonyolító abban az esetben köti meg a támogatási szerződést a kedvezményezettekkel, amennyiben az Emberi Erőforrások Minisztériumával a programra vonatkozóan a lebonyolítási szerződés megkötésre kerül.

Kapcsolódó fájlok: AUT2021 Pályázati Felhívás és Útmutató

Beadási határidő: 2021. január 08.

A pályázat kiírója a lebonyolítással kapcsolatos feladatok ellátására a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (továbbiakban Lebonyolító) bízta meg. A Lebonyolító abban az esetben köti meg a támogatási szerződést a kedvezményezettekkel, amennyiben az Emberi Erőforrások Minisztériumával a programra vonatkozóan a lebonyolítási szerződés megkötésre kerül.

Kapcsolódó fájlok: CH2021 Felhívás és Útmutató

Beadási határidő: 2021. január 08.

A nemzetgazdaság alapját képező vállalkozások napjainkban egyre több szállal kapcsolódnak termékeik gyártása, értékesítése során a világpiachoz, ami ahhoz vezet, hogy tevékenységük volumenében átmeneti visszaesés következhet be, rajtuk kívül álló okok miatt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a piaci szereplők leggyakrabban a termelésük visszafogásával reagálnak erre, aminek egyenes következménye a munkaerő számának vagy a ledolgozandó munkaórák mennyiségének csökkentése. Az emiatt bekövetkező csoportos létszámcsökkentések károsak mind a gazdaság, mind a társadalom szempontjából.

Célja: A program alapvető célja a munkaerő folyamatos foglalkoztatásának biztosítása, a csoportos létszámcsökkentésben érintett munkavállalók foglalkoztatásának támogatásával.

Kiíró: Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Beadási határidő: 2020.12.31.

 

A pályázat célja A pályázat célja, hogy az elsősegély oktatásban részesülő laikus csoport tagjai vészhelyzetben merjenek cselekedni, tisztában legyenek azzal, hogyan kell segítséget hívni, valamint készségszinten képesek legyenek megkezdeni az elsősegélynyújtást, életmentést.

Pályázók köre:

Középiskolák, egyetemek, főiskolák, önkormányzatok, civil szervezetek, egyesületek.

 

Kiíró: Generali a Biztonságért Alapítvány

 

Beadási határidő: Folyamatos (2020.12.31.)

Egy pályázó által igényelhető támogatás maximum 500 000 Ft.

Kiíró: Alternatív Közösségek Egyesülete

A pályázati beadás módja:

Pályázni a következő űrlap kitöltésével és az elküld gomb megnyomásával lehetséges:

https://forms.gle/nkaEmnhc5i3Kn5917

 

Beadási határidő: 2020. december 31.